Dagens sjukvård

Fick i uppdrag idag av Josephine (en studentpolare) att skriva mer om sjuksköterskors arbete och kanske något om sjukvården. Och jag kan ju göra ett tappert försök haha. Kanske engagera er läsare lite i frågan också! För det behövs minsann. 

Något vi pratade om idag var om allvaret som vi börjat känna i denna terminen och vi har bara kommit en vecka in i den ändå. Förväntningarna på oss studenter har ökat, vi ska kunna det vi läst om tidigare och det kan iaf jag känna att jag minsann behöver repetera mer. Men något annat som också börjat komma mer smygande från föreläsarna är att de förklarar hur vi sen som sjuksköterskor ska göra och tänka för att hålla våra ryggar fria. Ansvarsområdet hos sjuksköterskorna är stort som det är och när man då dessutom har fler och fler patienter att ansvara över ökar riskerna för felbehandlingar drastiskt. Teamarbetet på avdelningarna tillsammans med undersköterskorna (som gör ett fantastiskt arbete!) finns där, men huvudansvaret ligger hos sjuksköterskorna och hålla reda på 7-8 patienter är minsann inte det lättaste. 

Och att vi i utbildningen ska behöva lära oss hur vi dokumenterar för att kunna avsäga oss ansvaret för patienten och lära oss vad vi ska säga till vem för att ge problemet till en annan är ju helt sjukt. Det ska inte behövas läras ut. Det ska inte behöva finnas att patientsäkerheten äventyras pga att en sjuksköterska har för många patienter att ansvara över och extra dokumentation för att "hålla ryggen fri". 

Brist på sjuksköterskor heter det bland vissa. I verkligheten heter det att sjuksköterskorna finns men väljer att arbeta i andra länder där lönen OCH arbetsförhållandena är bättre. 

Bättre lön och mer personal, tack! 


Kommentarer
Jennifer

Ja mer lön och personal ut i vården. Vården här är under all kritik, man ska ju nästan ha dött innan man får hjälp ibland 😕

2014-01-24 @ 21:47:29
URL: http://cutenose.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

emmelinasnyakondition

En blogg om min nyvunna kärlek för löpning och allt annat stressigt och roligt som pågår i mitt liv.

RSS 2.0