Inte så mycket nytt

Idag har jag pluggat hemma, rätt skönt faktiskt :)

Imorgon ska jag till Julia 9-13 sen ska jag hämta Johanna och grisen Isebel. Vi ska hem till mig och baka 6 rulltårtor till begravningen på lördag. Även om många säger att "ni ska ju inte göra något" så känner jag att jag MÅSTE göra något, bidra på något sätt. Kan ju inte bara sitta och gråta. 

På söndag ska jag och Johanna till Ikea och handla. Måste bli lite glad igen. Nicole ska få en ny säng och lite lådor som jag kan samla alla hennes miljoner leksaker i och så ska jag rensa ut bland de leksakerna hon inte använder längre. 
Det känns lite ledsamt att rensa ut hennes gamla saker och kläder. Hon blir stor så himla snabbt och jag hinner knappt med! Om 5 månader är hon 3 år. 3!!!! Jag trodde folk drev lite när dem sa att tiden går snabbt när man tittar på ens barn men så är det verkligen. Så nu får jag bli den där tanten som tjatar "ta vara på tiden för det går så snabbt". Men någon ska ju vara den :) 


Denna sängen ska hon få. Man kan dra ut den så den blir 160 cm bred också, himla smart. 

What does the fax say

Höll precis på att skratta ihjäl mig. Berättade för Niklas att låten "what does the fox say" skulle bli en barnbok, han kollade snett på mig och sa "va? Varför ska dem göra en bok om vad faxen säger?". Ni kan ju gissa hur högt jag skrattade, men han trodde att låten hette "what does the fax say?" Och att de lätena som görs i låten är så som det låter när man faxar 😄

Nicoles dagisfoton kom idag! Dem blev jättebra tyckte vi, och man ser inte att hon egentligen sitter i mitt knä och jag kör "Matrix"-böjasigbakåt stilen 😄


Här är snuttan ❤️

Fääääärdig!

Äntligen (!!!!) är vår B-uppsats färdig. Känns riktigt najs! Nu ska vi bara ha examinationsseminarium nästa vecka också, sen är det förhoppningsvis inte så mycket att fixa till på den efter det.
 
Idag har jag varit inom skolan en väldigt kort stund. Drygt med föreläsningar som är obligatoriska och sen håller den bara på i 30 min och dem tog dessutom inte närvaro... Inte så lönt.. Aja nu är det också överstökat iaf. Körde och lämnade ett par skor på klackning som jag ska ha på begravningen och sen körde jag och handlade på Maxi.
 
Nu har jag och Lotta städat tillsammans här hemma. Ska nog hinna plocka undan lite till innan det är dags att hämta barnet på dagis (japp jag är en sån som kan få för sig att städa medans ungen är på dagis). Mycket roligare än så blir det inte idag. Får se om det blir en löprunda ikväll, det har börjat regna här nu men det är ju länge till kvällen.
 
Detta är Lotta :)
 
 

Trött och förvirrad

Känner mig helt seg i hjärnan. Har jobbat hela helgen och åkte in till Julia igår efter jobbet för att kolla igenom uppsatsen lite. Det blev ingen löpning igår för jag var såååå trött. Idag så pluggade vi till kl 16 sen kände jag att det kanske var dags att åka hem, och det tänkte visst alla andra som arbetade inne i Malmö också för det tog tiiiid att köra hem. 
 
Har pratat lite med mamma ikväll om morfars sista dag och vi har pratat lite om begravningen och allt som ska göras. Jag (Niklas och Nicole) och Johanna tänkte ha en egen begravningsbukett, så den ska jag fixa imorgon tänkte jag och mamma ville att Nicole skulle ha en egen bukett formad som ett hjärta i någon glad färg (vilken?) så det ville mamma fixa till henne. 
Har grunnat lite nu på vad vi ska skriva på bandet. Bibelställen brukar vi skriva och typ en hälsning eller nåt men jag tyckte inte jag kunde hitta något som passade på det jag kände så jag diktade ihop en egen som verkar vara det vinnande förslaget änsålänge om inte Johanna diktar ihop någon bättre :P Såhär blev den iaf:
 
Vi minns dig med glädje och kärlek,
med stor kunskap och mycket sång.
Vi saknar dig mycket,
men väntan tills vi ses igen blir inte lång.
 
Så vad tycker ni? Bra eller dålig? Vet inte än om det blir den som sagt, men vi måste typ bestämma oss imorgon eftersom begravningen är så snart. Först var det tänkt att begravningen skulle vara i Rikets sal i Karlshamn eftersom det är så många som ska komma (ca 150 st) men nu ändrade mormor sig till att det blir i Sölvesborg iaf, för hon är så trött och mår inte bra så hon orkar inte göra det jobbigare än nödvändigt. Jag och mamma räknade hur många paket näsdukar vi hade (8 st) vilket borde räcka och kom fram till att vi kanske iaf måste ha vattentät mascara på oss, kommer se ut som spöken om man inte har nåt alls :P
 
Får ge mig ut på en löprunda på onsdag tror jag. Det är nog den enda chansen jag har denna veckan med tanke på allt som ska göras. Hade velat köra en långrunda men vi får se vad jag orkar med mitt förvirrade huvud. Fast det är kanske en långrunda den egentligen hade behövt.
 
 
 
 
 

Jobb och sånt

Fick ledigt igår från plugget och det behövdes verkligen. Hade typ en miljon tankar i huvudet. Åkte hem till mina föräldrar, mamma har varit hos mormor och morfar i en vecka och då även i torsdags kväll när han gick bort. Så vi pratade lite om hur han var de sista dagarna och så. Ringde och pratade med mormor också och det lät ändå som att hon hade det bra. Hennes syster är hemma hos henne nu och tar hand om henne lite. 
Fick reda på idag att det blir begravning nästa lördag, så det är väl bara att köpa massa paket med näsdukar för det lär behövas. 
 
Idag har jag iaf jobbat 7-16 och ikväll jobbar Niklas så då är jag själv igen. Ska bara ta det lugnt och inte göra något som helst. Har precis ätit "middag", två knäckemackor och lite yoghurt med müsli. Inte alls sugen på nåt för tillfället. 
 
Imorgon ska jag jobba 7-13, sen ska jag köra hem till Julia så ska vi försöka plugga lite ett par timmar. Uppsatsen ska in på onsdag och nu kom lite efter när jag var hemma igår, men det fixar vi! 
Nästa vecka ska helst bara gå snabbt och försvinna snabbt känns det som. 
 
Har inte vatt ute och sprungit sen i onsdags men ska försöka ge mig ut imorgon beroende på när jag kommer hem från Julia. Känns som att mitt huvud hade behövt springa 15 mil, synd bara att jag hade dött efter 1 :p 
 
Hoppas ni har en fab helg!
 vi åt ris ala Malta i torsdags. Jätte gott!!!

...

Morfar gick bort ikväll. Tur jag har världens bästa vänner som håller mig sällskap när mannen är bortrest. Det är kärlek ❤️
Mormor och morfar för två veckor sedan, på hospice. 

Världens bästa morfar!

Jag har nog världens bästa morfar (tycker ju jag såklart!). Jag och Johanna (lillasyster) har varit väldigt mycket hemma hos mormor och morfar under hela vår uppväxt. Speciellt när vår pappa krockade när vi var 2,5 och 1,5 år gamla och mamma inte orkade med oss alltid. 
 
För två år sen fick min fina morfar cancer i urinblåsan och det gick tyvärr inte att bota kom läkarna fram till i våras. Så sedan dess har det långsamt med stadigt utför. Nu är han inne på sluttampen och har precis varit inlagd på hospice i två veckor men fick komma hem igen för en vecka sen för att få lov att få sin sista tid hemma. Min mamma flyttade hem till dem för att hjälpa till, mormor är också trött och har själv biverkningar från hennes före detta cancer som hon kämpade mot för tre år sen (och vann!!). 
 
Idag fick jag sms från mamma att nu är det nog inte alls lång tid kvar. Dem hade först trott att han skulle gå bort inatt men han ville inte riktigt släppa taget. Han har otroliga smärtor som aldrig riktigt försvunnit oavsett hur mycket morfin han har fått. De försökte sätta in en morfinpump en gång men det lyckades inte, men idag hade dem försökt igen och då gick det. Så nu hoppas jag bara att han ska få lov att iaf få det lite smärtfritt de få dagarna som han kanske har kvar.
 
 Världens bästa morfar i somras. Nu är han dock ca 20-30 kg smalare :(
Mamma, Johanna, Nicole och mormor :)
 

Löprunda

 
Jag lovade er att jag skulle ut och springa idag och att jag skulle läggs ut en svettbild men ni får nöja er med en bild från runkeeper för jag såg inte så himla sexy ut i min pannlampa som jag föreställde mig :D 
 
Flåset kändes riktigt bra idag, inte tungt alls, men däremot benen. De var såååå tunga. Kände även lite i benhinnorna, det måste vara för att jag inte sprungit så mycket den senaste månaden eller nåt. 
 
Dagen har annars gått i pluggandets tecken. Ovanligt va? Både jag och Julia längtar till den här uppsatsen är klar. Nu är jag trött på att analysera och tänka! 
 
Nu nu ska jag slänga mig duschen och sen ta en kopp te. Ha en bra kväll folket! 
 
 

Klydd

Himla klydd med bloggen. Tror det kan vara bloggen som känner av att jag är börjat skriva igen...
Nu äntligen funkar det igen iaf!

Tänkte först ta en löprunda ikväll men min rumpa och ben är fortfarande heeeeelt döda efter terrängloppet i söndags. Det får bli en runda imorgon kväll istället, så då kan ni förvänta er en svettbild också om ni har tur!

Statistik och kvantitativ forskningsansats

Woho!! Klarade min tenta!! Det trodde jag faktiskt inte att jag skulle göra. Den handlade om världens tråkigaste ämne: Statistik och kvantitativ forskningsansats. Ja ni hör ju själva hur sugen man hade varit på att göra om den. Men det slipper jag!!!
 
Idag har jag och Julia skrivit på vår B-uppsats som handlar om sjuksköterskors upplevelser när de vårdar palliativa patienter. Väldigt intressant tycker vi (såklart), och det är rätt kul att få skriva om något som man själv är intresserad av.
Allt detta skrivande och annalyserande i nu snart 2 månader har gjort mig (och lite Julia också tror jag) till en som analyserar allt som jag och andra skriver. Julia har hjälpt mig att bli bättre på att sätta kommatecken och på att ta bort "man" från mina meningar, så nu stör jag mig på alla som skriver för mycket "man" och för lite kommatecken. Jag lär mig något varje dag :) Så om ca 1,5 år kanske ni vågar bli omhändertagna av syster Emmelina och syster Julia :D
 
So long!
 

Den hårda sanningen

Jaha då försöker man sig på detta för typ tredje gången. Den här gången är det dock tänkt att det peppa mig själv till att bli bättre (och smalare :D) med hjälp av löpning och bättre matvanor. Tycker egentligen om att prova dieter men just nu är det en sjukt stressig period i mitt liv och jag orkar knappt tänka på vad jag äter överhuvudtaget. 
 
Jag började iaf med att jogga i mars i år. Har aldrig någonsin i hela mitt långa liv provat det förut. Och det tog inte jätte lång tid förrän jag var fast. Har gjort en hel del framsteg på dessa 6 månader, bland annat sprungit 4 lopp (ett 5 km, två 10 km och ett 6 km terräng) och förbättrat min tid till 33 min på 5 km och 1:08 min på 10 km. Det är väl mest dessa tider som jag vill förbättra. Mitt mål till nästa år är 5 km under 30 min och 10 km under timmen. 
 
Jaha viktmässigt då, ska man skriva ut det? Kanske lika bra, så kan ni skälla på mig om det går åt fel håll (ja ni har mitt tillåtande för det). Håll i er... nu kommer det snart... iiiihhhh... 75,9 kg, i skrivande stund. Japp så ser den obehagliga sanningen ut. Lever lite på att jag iaf fortfarande har normalt BMI, men det ligger i överkanten och det gillar jag INTE! Jag har ett bröllop jag ska vara tärna på om två år och då ska jag inte se ut som en kassler!
 
Har det sjukt stressigt i skolan för tillfället (vem tusan sa att termin 3 var som att glida på en räkmacka?!?), har en morfar som tyvärr snart inte finns hos oss längre, en trotsig 2,5 åring OCH vintern är på väg. Men trots detta vill jag fortsätta med mitt joggande, det är trots allt det som får mig att rensa tankarna ibland och det är just det jag behöver som mest just nu.
 
Lopp jag ska springa detta året har jag änsålänge bara planerat Sylvesterloppet den 31 december, 7 km. Får se om det dyker upp något innan dess som lockar. Man måste få en medalj på loppen, annars är det inte ens värt att deltaga :D
 
Ha det bra allihopa everybody!

emmelinasnyakondition

En blogg om min nyvunna kärlek för löpning och allt annat stressigt och roligt som pågår i mitt liv.

RSS 2.0