Sista dagen detta året

Ja då har det blivit sen sista dagen detta året också! Tycker detta året har gått så otroligt snabbt men mycket har ändå hunnit hända. Året började tufft med skolan och mycket jobb men det gick ju galant till sist! Jag slutade på attendo och började i hemtjänsten istället, vilket var ett väldigt bra och skönt ombyte för mig. I somras blev min allra bästa vän Jennifer och Dennis gravida efter många års kämpande och lång väntan och ska ha sin lilla snutt nu i mars. Alla längtar efter att få se deras fina bebis ❤️ 

Morfar gick bort för drygt två månader sen efter en lång tids kämpande mot cancern, honom saknar jag varje dag. 
Skolan fortsatte som vanligt i höst och den har gått otroligt smidigt denna hösten, kan bara hoppas att det fortsätter så nästa år också. 

Min löpning började jag ju med i mars detta året och gick från att orka springa i knappt 5 minuter till att orka i lite över en timme. Det har visserligen legat lite på is nu den senaste tiden men det ska jag komma igång med igen för nästa år är det halvmara som gäller!! 

Ja detta var väl mitt år i korthet. Får se hur nästa blir!


A girl can dream... right?

Vill ha!!!!






Har hintat till Niklas att vi har varit gifta i 5 år nästa år. Och till vissa saker här kan han behöva spara lite 😄 hoppas det går!!!

Mormor ❤️

Då var jag hemma från mitt mormor-besök. Igår var Johan (morbror), Louise och kusinen Teodor också där och vi fixade middag till oss allihopa och bara hade det trevligt. Mormor och hennes syster Marianne har börjat att kolla igenom lite av morfars alla saker. Man kan lugnt säga att han var lite av en samlare, det kunde ju vara att man behövde det till något. Och mormor är lite likadan och tycker inte riktigt om att slänga saker. Men när man hittar 20 klockor och 40 batterier och massa annat smått vill man bara slänga det. Och så är det i hela huset, men otroligt organiserat så man tänker inte på det förrän man börjar rota i lådor och sånt.
Men vi hade det mysigt igår och vi gick inte och lade oss förrän klockan var halv två, så kan det gå när man har det trevligt och det finns mycket vin! :)

Idag har jag och mamma bytat rum åt mormor, ändrat kontoret till sovrummet och tvärtom. Det tog 4 timmar.... Förstår ni så mycket saker hon har haha, och då blev vi inte ens helt färdiga. Har även hjälpt henne med massa småsaker som hon inte själv orkat ta tag i. Känns skönt att kunna hjälpa till, synd bara att vi bor så långt ifrån varandra. 

Imorgon är det dags för jobb 7-16 och så fortsätter det hel helgen. Så jag ska lämna min fina dotter hos mina föräldrar, och jag saknar henne redan! Skulle bara vilja vara hemma med henne och leka hela dagen. Den åldern hon är i nu är så otroligt rolig även om hon är väldigt bestämd och har sina trotsperioder. Hon pratar hela hela tiden och sjunger en massa. Leker doktor och "gör mat" dagarna i ända. Goa goa Nicole. 

Ha en fin helg allihopa!



Veckan som gått och kommer

Åh så skönt det är med lite lov från skolan!! Det är ännu bättre nu än det var när man gick i gymnasiet. Var jag skoltrött förra året är det inget mot vad jag är nu, så det är tacksamt med en liten paus för att ladda batterierna. 

I söndags var Jennifer och Dennis här, de skulle hämta lite möbler till bebisen rum och jag fick en chans att prata lite med bebisen och känna på henom :) mysigt ❤️

Igår hade jag en hemmalag själv med Nicole. Vi bara mös och tog tag i det enorma tvättberget som så snällt väntade på mig och jag fick även pluggat lite. Idag är också en lugn dag (dock utan tvätt), mamma och pappa kommer och lämnar av lite av johannas saker. Annars hade jag inte tänkt göra så mycket. Ska baka pepparkakor med Nicole bara 😊 

Imorgon drar jag och mamma hem till mormor och myser och tar hand om henne lite, vi ska sova över där till torsdag. Niklas och Nicole ska till Mariana och dago imorgon och fira jul så då passar jag på att göra något annat 😊 

Sen ska jag jobba fre-sön och då ska Nicole vara hemma hos mina föräldrar, så mycket roligare är inte min vecka. Ska försöka klämma in lite plugg och iaf en löprunda i helgen också. Man får ju passa på när man är barnledig. 

Ha en fin dag allihopa!  

Wellnesscoaching

Imorse var jag på lite wellnesscoaching hos Moa. Hon och hennes man (sambo?) håller på att lära sig lite mer om wellnesscoaching från Herbalife och erbjöd lite gratis konsultation nu när de är i upplärningsfasen, så det hoppade jag på! Väldigt intressant och lärorikt om vad min kropp innehåller i förhållande till fettprocent, vattenprocent osv. Och ja det stod väl inte sådär himla bra till haha, men det var ju förväntat! För hög fettprocent och för mycket bukfett, men det är ju också där jag har problem med fettet, det sitter inte i brösten iaf! Drack alldeles för lite vatten också, 3 liter tycker hon jag skulle få i mig, det lär ju bli svårt. Dem tipsade om lite kosttillskott, bars och shaker som kan vara bra och jag ska se om ekonomin tillåter att iaf kanske köpa något av det. Jag vet att jag hade behövt omega 3 tabletter iaf, jag är ju inte den stora fiskätaren direkt. Det var kul iaf att få det svart på vitt!
 
Efter min coaching åkte jag in till Trelleborg för att möta Fitore på bibblan, vi ska göra ett grupparbete om hemlösa och sjuksköterskans ledarskap och organisationen kring det, kan man väl säga. Det gick bra och nu är jag hemma igen. Väntar på att dagis middagsvila ska vara över så jag kan hämta Nicole, sen tar vi minsann ledigt i en hel vecka! Ska bara jobba fre, lör och sön nästa vecka annars är jag ledig resten. Sååå skönt!
Ska åka till mormor med mamma på onsdag till torsdag. Då ska Niklas och Nicole ändå hem till Mariana, så slipper jag sitta hemma bara med massa dåliga tv-program :)
 
 
Gott! :)

Matvanor

Det här med bra matvanor är inte min starka sida, vilket säkert många av er redan vet. Det är inte alltid så att jag äter onyttiga saker men jag äter alldeles för få måltider om dagen vilket också sabbar mycket. Jag blir inte hungrig så ofta och det gör då att jag glömmer bort att äta. Det är har blivit bättre nu när jag har familj och barn som måste äta på bestämda tider osv. Förr i tiden när jag bodde själv kunde det gå flera dagar innan jag åt ett mål varm mat. Jag levde på mackor och mannagrynsgröt i princip och det åt jag mest för att jag visste att jag var ju tvungen att äta något. Så ja, detta brottas jag med hela tiden. Försöka tänka på att äta frukost, lunch och middag och helst några mellanmål också (även om det ytterst sällan händer). Det händer att jag blir hungrig men det är inte så ofta, jag märker det oftast först när jag blir lite snurrig och matt, men då har jag ändå inte hungerskänslor. Märklig kropp jag har. 

Ska jag nu hålla på att träna en massa inför halvmaran måste jag bli bättre på detta också, för att bli så bra som möjligt. Ska leta fram lite bra benträning jag kan göra hemma också. Nu för tiden är inte flåset så himla jobbigt när jag springer utan det är benen som blir trötta. Så dem behöver verkligen tränas upp också för att orka längre distanser. 

Idag ska vi på studiebesök på hospice och ASIH (avancerad sjukvård i hemmet) som då vårdar människor i livets slutskede. Fina människor helt enkelt :) sen är det minsann dags för mig att säga hejdå till skolan för detta året. Har tre skoldagar kvar av denna terminen i mitten på januari sen kan jag kalla mig för halvsjuksköterska. Målet närmar sig! Och som jag längtar. Detta är utan tvekan det jobbigaste och svåraste jag gjort någonsin, och jag kommer vara sjukt mallig när jag är färdig. Så alla mina nära och kära kan ställa in sig på att jag kommer vara rätt störig där i ett par dagar iaf :D 

Ha en fin dag allihopa!

Packa och flytta

Denna helgen består mest i att hjälpa syrran packa och flytta hennes saker hem till oss. Idag ska jag, mamma och pappa hjälpa att ta massa av hennes grejer till tippen. 

Här hemma kommer nicoles farmor Mariana hit, får se om jag hinner träffa henne innan hon kör igen :)

Veckan framför mig består inte i sådär jätteroligt saker. Måndag och tisdag ska jag på praktik i hemtjänsten i Köpenhamn. Onsdag och torsdag är det skola hela dagarna och på fredag är jag "ledig" (har massa pluggande att göra). Niklas ska vara borta typ varje kväll hela veckan så vi kommer nog inte ses så mycket och nu har vi inte setts sedan fredag morgon heller. Ja vi blir ju inte trötta på varandra iaf! 

På söndag kommer Jennifer och Dennis hem till oss. Det var så länge sen jag träffade Jennifer nu, säkert 6-7 veckor sen, men nu är det min tur att mysa med henne och Sune :) dem ska hämta lite möbler också till Sune som vi rensat ut nu när vi gjorde om i nicoles rum. 

Tänkte ge mig ut och springa ikväll om det inte regnar för mycket. Då får det nog blir en mil eller nåt sånt. Måste komma upp i distanserna lite. 


Pw

Det blev inget joggande idag. Har inte känt mig helt hundra, men jag kunde ju inte sitta och inte göra något så jag tog mig ut på en pw istället. 6,7 km på en timme, gick med Rocky så det var väl helt okej ändå. 
Försökte tänka på andningen och kom fram till att jag andas nog mer med munnen än jag trodde. Kommer bli svårt att bryta det tror jag. 

Annars idag har jag varit i Köpenhamn. Det var meningen att vi skulle gå på en rundtur med en hemlös på Vesterbro men han dök aldrig upp. Vår grupp stod där och väntade i en halvtimme sen gav vi upp. Jättetråkigt, hade verkligen sett fram emot det. Hoppas det går att fixa så vi kan få det en annan dag. 

Min syster fick sålt sin lägenhet igår, så nästa vecka flyttar hon till oss för att bo här i ca 5 veckor och sen får hon lägenheten i Ystad. 



Sydkustloppet

Okej nu har jag mentalt ställt in mig på att jag MÅSTE springa sydkustloppet nästa år. Vi snackar halvmara här, 2,1 mil! Om någon frivillig vill stå vid målet i Smyge med en deff och lite adrenalin för att få igång mig igen så är det tacksamt!
Det är Sveriges sydligaste lopp och startar vid golfbanan i Trelleborg och avslutas i Smygehuk, kostar 300 kr så det är inte så farligt! Den 3 maj nästa år det, 145 dagar kvar av hårdträning!
 
Här kan ni läsa lite och inspireras, så ses vi kanske där? ;)
http://sydkustloppet.se/wp/
 
Skulle vilja ha ett par dubbar till löpskorna och har läst lite om att det finns dubbar man själv kan skruva på och sen bara ta bort de igen till våren, alltså inte såna som man brukar se på "vanliga" skor som man sätter som ett skal på. Någon som provat dessa eller några andra ni kan rekomendera?
 
Sist jag sprang var det rätt jobbigt för lungorna med den kalla luften, någon som har tips på det? Ska jag försöka andas på ett annat sätt? Andas i princip bara genom munnen när jag är i full gång med löpningen, mer med näsan i början innan flåset kommit igång.
 
Vad har ni på er när ni springer och det är runt nollan ute?
 
Ja det är väl dessa problem jag har just nu :D Svar mottages tacksamt!
 
 
 

Region Skåne?

Har börjat fundera på var jag ska sommarjobba i sommar. Har sökt sommarvik på akutmottagningen i Trelleborg och Ystad, AVA i Trelleborg och Ystad och hjärtvårdsavdelningen i Ystad. Chefen på hemtjänsten har också dragit i mig och vill att jag ska jobba där. Fördelarna med att vara i hemtjänsten är att lönen är lite bättre och arbetstiderna också men nackdelen är att det är ett dödstråkigt jobb. 
Fördelen med de andra jobben jag sökt är såklart att det är det jag älskar att arbeta med :) 
Hur hade ni gjort och resonerat?

I helgen har jag jobbat i kylan och regnet (ännu en nackdel med hemtjänst). 
Igår kväll var vi hemma hos mamma och pappa och åt middag och jag och mamma drack vin :) vi kollade på vårt släktträd som jag börjar på och blev helt hooked. Satt framför datorn i tre timmar tillsammans och bara letade och läste. Otroligt intressant! 


Mitt hjärta ❤️

Händelserikt!

Har haft ett par händelserika dagar nu det senaste! 

Onsdag: första praktikdagen på akuten i Trelleborg. Märkte rätt så snabbt hur mycket jag saknat det akuta. Jag är egentligen ingen äldreboende/hemtjänst människa. Tycker det är dödens tråkigt i längden att arbeta inom det området, men det betalar ju bättre än landstinget och ibland är det tyvärr det som fått gå före. Vi fick iaf göra en hel del. Satt pvk:er och tagit prover. Fick prova en intraosseös borr, som jag inte ens visste fanns men verkar himla praktiskt i akuta situationer! 

Torsdag: praktikdag 2 på akuten. Då fick jag verkligen göra mycket roligt. Gel med en jättetrevlig ssk och vi hade triagen så fick verkligen stuckit igår. När man inte gjort det på länge så kommer man ifrån hur det var man gjorde egentligen. Men som tur så kom det ändå tillbaka rätt snabbt igen och fick träffat massa olika patienter. Tummen upp för snabba patientrelationer! 
Efter praktiken tog jag bilen till skolan i Malmö för att välja praktiken till termin 4. Och jag är jättenöjd, fick det jag ville ha! 
Efter skolan så träffade jag Tove. Det var först bara meningen att vi skulle ta en kaffe men så skulle hon på visning på en lägenhet så jag följde med på den också. Och när vi hade varit på den så var vi rätt hungriga så då bjöd hon mig på köttbaren. Vi åt antagligen ett av de godaste köttbitarna jag någonsin ätit. Kan verkligen rekommenderas, men var förberedda på att få vänta ett tag på ett bord. Men det är det sååå värt. Men kan se att dem har börjat med att man kan boka bord nu också, så gör det! Eftersom Tove bor i Köpenhamn så slutade ju hennes tåg gå så hon fick följa med mig hem och sova istället. Vi satt uppe och pratade till kl 01-01.30 nånting innan jag kom på att "just det, jag ska ju upp om 4 timmar igen" haderajan! 

Så nu har jag iaf precis lämnat Tove på busstationen och Nicole på dagis, så nu ska jag plugga lite och lämna in den sketna reflektionsuppgiften som jag inte alls förstår. 



Footner

I onsdags förra veckan gjorde jag min förbehandling som jag gör med jämna mellanrum; Footner, som man kan köpa på Apoteket. Har ni inte provat det så gör det! Det är verkligen fantastiskt. Denna gången tog det 3 dagar till foten började flagna och nu är det full flagning på gång på mina fötter. Skit äckligt och inte så himla snyggt just nu, men sååå värt det i slutändan. Fötterna blir verkligen babylena efter ca 7-10 dagar. En fantastisk produkt! Kostar ca 210kr och värd varenda krona 😊 

Denna veckan är rätt uppbokad som vanligt: 
Tisdag: skola i Köpenhamn till kl 16. 
Onsdag: praktik på akuten Trelleborg 14.30-21.15
Torsdag: praktik på akuten i Trelleborg 8.15-14 sen skola 15.15-17
Fredag: inlämning av hemtenta som jag förhoppningsvis redan är klar med. 
Lördag: jobb 7-13
Söndag: jobb 7-16

Nämnde jag att jag är själv med Nicole till onsdag kväll också? Japp busy busy!!



Bröllop

Igår var det bröllop för Rebecca och Elson. De gifte sig på rådhuset i Malmö och där gick allt på rullande band. Brudpar stod i kö för att bli vigda :) 
Sen var det fest på kvällen i Lund. Ett litet och intimt bröllop som var jättefint. Brudparet var underbara och hela dagen var otroligt mysig :) 
Fick pratat lite med Elson också eftersom jag aldrig har träffat honom förut. Han kommer från Indien så man fick ju dra på engelskan, men det gick bra! Han verkar vara en otroligt snäll och omtänksam man så han passar bra till min lilla Becci. 
Presenten vi i vår familj (mina föräldrar, min syster och vi) lagt ihop till blev en låda med massa "kärleksgodis", lösa jellybeans och allra längst ner låg där pengar. Svårt att köpa något till ett par som hunnit skaffa allt själva redan och inte önskar sig något speciellt :p

Idag ska vi ha Månsson, Nathali och deras pojke Vincent på middag. Skönt att träffa lite folk som man kan slappna av med och ändå ha kul :) 


Box of love ❤️




Det fina brudparet 😍

emmelinasnyakondition

En blogg om min nyvunna kärlek för löpning och allt annat stressigt och roligt som pågår i mitt liv.

RSS 2.0