Sovmorgon

Idag har jag fått sovmorgon till 7.30 :) har blivit många sovmornar den senaste veckan, iaf tre! Värsta lyxen. Har inte varit såhär utvilad på tre år. 

Filmen igår var jättebra! Väldigt abrupt slut men en spännande fortsättning till trean. Så nu får man väl vänta i ett år till, minst. 

Nu ska jag snart iväg till skolan och ha en gruppredovisning. Sådär pepp på det men det måste ju göras. 
Köpte present till bröllopet igår men vad det blev och hur det ser ut får ni inte bild på förrän på söndag, ifall om att Rebecca läser. Det vet man inte :) 

Fick lånat en klänning av Johanna som jag ska ha på mig imorgon. De hade mest svarta klänningar och kläder överlag i affärerna och det känns ju inte jättekul att ha det på ett bröllop. 

Nej nu ska jag iväg. Ha det bra folket!


Jag och Nicole i skogen :) 

Bio

Idag har jag en hemmapluggdag, men det går sådär änsålänge. Har en hemtenta som ska lämnas in nästa fredag men den är super liten så den borde jag kunna fixa på en kväll. Senare idag ska jag ta bilen och köra in till Malmö och träffa Johanna. Vi ska gå en runda i stan, försöka hitta något snyggt till mig som jag kan ha på mig på Rebeccas och Elsons bröllop på lördag och sen ska jag hitta en present till de. Vet ungefär vad jag vill ha :) Ikväll kl 20 ska vi gå på bio, den nya Hunger games filmen blir det. Kommer inte ihåg vad den heter men men.
 
Det är inte det lättaste att hitta tider som jag kan komma iväg och göra sånt här så man får ta de dagar som går. I helgen jobbar Niklas och jag har fullt upp varje dag. Bröllop på lördag och på söndag är det meningen att jag och Nathali ska springa i backar. Jag är inte så pepp, hoppas lite på att det ösregnar haha. Men det ska ju göras! Vårt mål är att springa ett halvmara i maj. 2,1 mil, galet långt! Jag är verkligen inte i form för det nu men det är ju sex månader kvar tills dess, så allt kan hända :) Blir jag inte smal av att träna till ett halvmara är det nog kört för mig, då kommer jag alltid se ut såhär haha :D Trelleborg har ett lopp den 31 dec också men jag tvekar lite fortfarande på om jag ska springa det eller inte. För jag kommer springa det helt själv, och hur kul är det?? Någon som känner sig sugen? 7 km, så det är inte så jättelångt :)
 
 

Sorry!

Förlåt nu var det sååå länge sen jag skrev, men har haft fullt upp med att ha ett liv :D
 
Jaha vad har hänt sen sist då? Har varit i skolan förra veckan. Hade studiebesök på mödravårdcentralen på Rosengård i fredags, var väääldigt intressant. Man blir så smittad när man pratar med yrkesutövare som brinner för sitt arbete, så för en sekund funderade jag på om jag kanske ville bli barnmorska iaf. Men neeeej, den tanken gick över rätt snabbt :D Ser fram emot att få vara med på en förlossning nästa termin, men det räcker nog för mig. Bara för det kommer jag verkligen vilja bli en barnmorska efter det haha! Efter studiebesöket bjöd Johanna på lunch för hon (vi) firade att hon fick lägenhet i Ystad. Så i februari flyttar hon till en tvåa på 90 kvm. Sjukt stor tvåa :)
 
I lördags jobbade jag 7-13 sen var vi (hela familjen) på möte och efter det var vi hembjudna till Klas och Rosita. Hade jättetrevligt och åt sååå god mat. 
Igår (söndag) jobbade jag 7-16, sen hände det inte så mycket mer den dagen som är värt att skriva om :P
Skrev min första avvikelse på mig själv igår på jobbet. Helt ont i magen, men misstag kan alla göra. Jag kom iaf på det! 
 
Idag har jag varit i skolan. Hade föreläsning om lagar i förmiddags, jämförde de danska lagarna med de svenska som är någorlunda likvärdiga. Och det är inte förrän man jämför våra svenska lagar med några som är bättre som man verkligen ser hur dåliga lagar vi har. Dem är otroligt svåra att tolka och så extremt många gråzoner som vårdpersonalen måste själv ta ansvar för besluten utan att ha en grund i lagen att stå på. Blev helt upprörd på lagskrivarmänniskorna (finns det?), hur de kan misslyckas så fatalt med sitt arbete. Kolla på Danmarks lagar så kan de lära sig en hel del!
 
Ikväll fick jag och Julia reda på betyget till vår uppsats och vi fick ett VG!!! Så otroligt glad, stolt och överraskad är jag :) Jag var nästan lite beredd på att behöva lägga till något eller fixa till något för att få ett G och så fick vi istället det högsta betyget. Roligt! :D Ett steg närmre legitimerad sjuksköterska.
 
 
 

Miss Saigon

Igår var en väldigt rolig dag! I skolan hade vi studiebesök på ett forebyggelsecenter på Nörrebro i Köpenhamn. Otroligt smart! Synd att något sådan inte finns i Sverige, än iaf. Det är ett helt center som endast arbetar förebyggande med bl.a KOL, diabetes, övervikt, motion och rökning. Dit kan alla hänvända sig och få hjälp,  information och träffa andra med samma problem. Det finns ju här i Sverige också men inte alls på samma sätt som det var där. Väldigt intressant och något man kan ta lärdom av over here :)
 
Efter skolan åkte jag hem till Julia. Vi stack till Jensens Böfhus och åt mat och drack ett glas vin. Maten var väl sådär, men sällskapet var trevligt :)
Miss Saigon var fantastiskt och ögonen tårades mer än en gång. Den var också väldigt rolig på sina ställen, när shemales dansade med ballonger kring höfterna skrattade jag nästan så jag grät.
 
Idag hade vi föreläsning 8.30. Jag vaknade 8.15 och kände väl mig inte sådär jättemotiverad så jag och Julia låg i våra sängar och mornade oss till kl 10. För det var vi värda!
11.30 hade vi infomöte om praktikerna i termin 4 och nu ser jag verkligen fram emot att få börja en ny termin! 
 
 
De dansande "hororna" och "shemales" :)
 
Bilden är lånad från Malmö Operas hemsida.

En produktiv dag!

Ja dagen idag har verkligen gått i ett! Körde och storhandlade direkt när jag hade lämnat Nicole på dagis imorse. Det var jag och pensionärerna på Maxi kl 8.30. Sen hem och packa upp, ut med Rocky och in med alla grejer jag köpt där de skulle in. Käka lite frukost och sen städade jag lite här hemma och sen drog jag minsann ut på en 4 km löprunda. Fy vad kallt det var för lungorna! Var inte alls beredd på det, det är väl så man straffas när man inte varit ute på flera veckor. Började alldeles för snabbt också så efter 2 km tappade jag andan totalt och resten av rundan blev springa 2 min, gå 1 min om vartannat. Sen kom jagf iaf hem och var rent frusen i hela kroppen så det blev en långdush och sen tog jag och gjorde mig en smoothie. Tände en brasa och ringde min allra bästaste kompis Jennifer. Vi har inte pratat eller setts på rätt länge, och det märktes. För nu lade vi precis på, efter 1 timme och 40 minuter :) Och nu ska jag iväg och hämta min lillasnutta, så ska vi gosa hela kvällen lång! 
 
Imorgon är det skola igen och på kvällen ska jag och Julia ut och äta, dricka lite vin och efter det ska vi se Miss Saigon! Det ska bli roligt att göra lite vuxengrejer också :) 
 
Som lovat får ni en bild på min sämsta löprunda denna månaden. Aja, jag stack ut iaf!
 

Helgen

Helgen har varit skön. Johanna har varit här sedan i fredags och åkte hem idag för Niklas har jobbat och jag tycker det är så himla tråkigt att vara själv :p 

I fredags kämpade vi för hålla oss vakna och se färdigt filmen, den var slut 21.20 och då hade vi somnat i soffan båda två en timme tidigare. Igår hade Nicole dansuppvisning i Trelleborg och när vi kom hem blev det saffransbullebak och tacomys, sen somnade vi i soffan kl 21, igen... Imorse fick jag sovmorgon av Nicole till 7.40, värsta lyxen. Har inte sovit så länge på fleeeera veckor, kanske till och med månader. I eftermiddag/kväll var vi hemma hos svärmor och dago och fick söndagsmiddag. Väldigt gott och väldigt trevligt! 

Imorgon tar jag ledigt från skolan. Har bara språkundervisning i danska och det ger inte mig så mycket, är så himla grym på det ändå haha :D så jag ska storhandla, städa och faktiskt ut och jogga tänkte jag. För första gången på 3 låååånga veckor. Har bara pw en del men inte joggat. Men det ska bli skönt, känner att lusten är där igen. Har pratat lite löst med Nathali om att köra lite backträning om två veckor. Då kan jag ju inte dyka upp och inte ens orka springa 5 km :D så imorgon får ni ett inlägg om löprundan! 


Johanna och Nicole bakar saffransbullar :)

Bättre

Okej har försökt peppa mig själv så inte dagen börjar så himla trist. Har lyssnat på lite kapten röd och annan rolig musik och kommit fram till att jag inte kan hjälpa att det som en gång suttit i mina bröst åkt ner till magen istället. Jag gör så gott jag kan med den tiden jag har, och alla som känner mig vet att jag är typ världens mest upptagna människa i dagsläget. Jag försöker iaf!

Fettisdagen?

Idag känner jag mig fet. Sådär fet som man ser kvinnor i filmer klaga över när de överdriver. Bara att jag inte överdriver. Har ingen som helst lust att äta någonting men gör det ändå, för det ska man ju göra. Kan folk sluta gratta mig för min graviditet som inte finns...

Jaja idag är det iaf fredag. Ska lämna Nicole på dagis sen bara snabbt hem om och handla mjölk och grönsaker sen ska jag själv dra iväg till skolan. 

Man kanske skulle bli vegetarian eller till och med vegan? Nu när jag tänker efter så har jag aldrig sett en överviktig vegetarian/vegan. 

Ett par intensiva dagar

Ja det har verkligen varit en intensiv vecka. Även om jag inte har några problem med att förstå danskan så tar det ändå på energin att börja prata det igen när jag inte gjort det på tre år. Och dessutom ska man ju lära sig något annat i denna kursen också, fast det går sådär. I förrgår hade vi föreläsning i välfärdsmodellen och typologier, och jag har fortfarande ingen aning om vad det är för något eller varför jag ska lära mig det. Imorgon ska vi iaf vara i Malmö så det blir en bra avslutning på denna veckan. Men det är otroligt kul att lära känna nya människor och samarbeta med lite nytt folk från klassen som man inte umgåtts med innan!

Igårkväll åkte vi hem till mina föräldrar och åt middag och drack vin (jag). Nicole har sovit över där till idag och haft en mormor och moster dag. Mamma hjälpte mig, för Nicole skulle vaccineras mot hepatit A, och jag fick inte mitt schema till att få ihop så jag kunde få ledigt att göra det med henne. Tur man har familjen <3


Min tokiga dotter :)

Danmark!

Idag hade vi introduktion i Köpenhamn till den nya kursen. Hade verkligen sett fram emot det :) och det uppfyllde förväntningarna! Hade glömt hur lång tid det tar att pendla över dit. Först köra till Trelleborg, buss till hyllie, tåg till örestad, Metro till nörreport och till sist buss till skolan. Hade varit sååå mycket skönare om man hade sluppit något av det :p man kan ta tåget till hovedbanegården också och ta bussen därifrån men det tar lite längre tid. Får se vad man väljer helt enkelt :p 

Vi sjöng Kim Larsen sånger, Ulf Lundell sånger och åt wienerbröd. Pratade om olika språkskillnadee osv. Nu är jag iaf trött i huvudet, som vanligt. 

Ja mycket roligare har inte min dag varit. 

Helgen!

I helgen har det varit sammankomst i Ovesholm. Som vanligt var det jättekul! Träffade massa folk man inte träffat på länge. Nicole var duktig, förutom de sista timmarna, men det är ju helt förståeligt. Inte lätt att sitta still för länge :) Jag sov över hemma hos mormor natten till idag. Hennes syster Sussus (Ing-Britt) var också där och dem är lika vingabrutna båda två och ack så envisa. Jag fick tjata på dem att dem skulle sitta ner så jag kunde få hämta saker till dem. Gamla tanter :P
 
Idag efter sammankomsten åkte jag, Nicole och ett stort gäng hem till Fritz och Linda i Brösarp och käkade pizza. Hur trevligt som helst, det var bara synd att jag var sååå trött och hade en timmes bilkörning framför mig annars hade jag velat stanna lite längre :) 
 
Imorgon börjar kursen i Köpenhamn. Det ska bli spännande! Jag har verkligen förhoppningar om att det ska vara något bra så det hoppas jag det är också. Kommer ändå lägga ner ännu mer tid på att pendla dit 2-3 ggr i veckan så då får det minsann vara värt det också! 
 
 

Vad blir det för mat?

Jaha vad har ni alla 40 läsare ätit idag? Jag är så tom på matidéer nu så jag behöver lite tips. Jag såg ett recept igår som någon bloggare här hade lagt upp, så det provade jag idag. Fetaost biffar med en god sås och ris till. Det var jättegott! Så det receptet delar jag med mig till er och en bild på resultatet :) Mormor tyckte jag skulle ta ett glas rött för magens skull, och inte säger man emot sin mormor, så det drack jag till :)





Såhär såg mitt slutresultat ut :) 

Bättre idag

Idag mår jag sååå mycket bättre och är dessutom 1 kg lättare, nöjd! Har fått ätit lite A-fil och druckit en kopp te och snart ska jag gå in i duschen. Finns det något bättre än att duscha när man varit sjuk, skulle inte tro det va. Det brukar vara jag som nattar Nicole på kvällarna, dels för att hon vill det och för att jag vill det. Tycker det är den mysigaste stunden på hela dagen när man kan ligga och mysa och bara klappa henne i håret och pussas på henne utan att hon protsterar, men igårkväll kunde jag då inte det för jag mådde så illa så Niklas fick göra det istället. Snacka om att det blev en vild nattning, hon skrek och var ledsen och då blev Niklas irriterad (han har inte så mycket tålamod direkt). Och jag ville bara gå in och mysa med henne egentligen. Aja får göra det ikväll istället. Min goa unge!
 
Jag har en skype date med Julia sen, då ska vi fixa till vår uppsats. Sen tänkte jag ringa mormor och höra om jag och Nicole ska sova över hos henne i helgen. Vi har sammankomst i Ovesholm (utanför kristianstad) och mormor bor ca 30 min därifrån, vilket gör rätt stor skillnad mot att köra 1,5 timme hemifrån oss. Och sen tänkte jag att hon (och jag) behöver lite kärlek <3
 
Fem generationer. Ruth (min gamlamormor), Lillemor (min mormor), Mimmi (min mamma), jag och Nicole.
Är väldigt glad över att vi fick taget detta kortet innan gamlamormor gick bort.

Ynklig

Idag är jag ynklig och magsjuk. Jag hann lämna Nicole på dagis imorse och då ringde Julia och sa att hon var magsjuk så jag vände hemåt igen. Hade ont i magen och kände mig inte helt hundra. Nu en timme senare förstår jag varför :/ ligga i soffan och ta det lugnt idag då ja! Måste vara nåt som går för Nicole var dålig i helgen och jag känner fler som också varit dåliga. Usch ja, krya på mig!

Opponering

Idag hade vi opponering på vår uppsats. Det gick bra! Mindre kommentarer än jag trodde så det ska vi nog hinna lösa till imorgon :)

Nästa vecka börjar en ny kurs som har halva undervisningen i Köpenhamn och halva i Malmö. Det ska bli kul att få komma tillbaka till dk ett tag, dock lite halvjobbigt att det blir under vintern. Jag vet ju hur det är med tågen så fort det är något annat än sol ute, så länge sen är det inte man pendlade dit så man  glömt det :D sen när den är färdig är minsann termin 3 överstökad också och jag är då 50% sjuksköterska :D

Kommer förhoppningsvis få lite ledigt i veckan och då ska jag minsann ut och röra på mig. Känner mig så försoffad men det har samtidigt varit skönt att ta det lugnt på kvällarna när man har haft så mycket på dagarna. 


Hittade bilder på Niklas (till vänster) när han fyllde 18, bara 9 år sen :D snacka om att han ser annorlunda ut nu!

Begravning och Ikea

Igår var det begravning för morfar. 30 min innan vi skulle köra började Nicole kaskadspy så hon fick bli hemma med Niklas. Begravningen gick bra annars. Mycket tårar men även skratt för alla minnen som folk har efter morfar. Efteråt åkte vi till graven med alla blommorna och sen åkte vi hem till mormor. Vi blev rätt många där ändå. Hela vår familj och mammas brödrar med deras familjer och alla mormors systrar. Vi beställde masa familjepizzor och bara hade det trevligt. Mormor har också blivit dålig nu, hon har fått en inflammation i någon tarmficka (divertikulit) och har varit inne på akuten både torsdag och fredag, så hon var väldigt trött. 

Idag åkte jag och Johanna till Ikea för att shoppa bort sorgen lite. Jag skulle köpa i princip ett nytt rum till Nicole och det gjorde jag verkligen! Det blev en ny säng till henne, nya hyllor, ny matta och annat smått och gott. Ska ha ett skogstema i hennes rum nu tänkte jag så därför köpte jag en grön matta som då ska vara "gräs" :) 

Här kommer lite bilder från begravningen och från nicoles nya rum. 

 
De flesta blommor. 


Blomma från Nicole. 


Glad tjej i sin nya säng :)


Här ska jag fixa bokstöd till hyllorna också. 

Gravid?

Idag träffade jag en vän till mina föräldrar på stan. Det första hon sa "åh ska du ha barn snart?"  Mitt svar blev "nej jag är inte gravid, jag är bara fet". Alltså hur tjock ser jag ut egentligen??? Ser jag verkligen ut som att jag är gravid i åttonde månaden? Snacka om att det sved i hjärtat 😞


emmelinasnyakondition

En blogg om min nyvunna kärlek för löpning och allt annat stressigt och roligt som pågår i mitt liv.

RSS 2.0