Intervju och shopping

Idag har jag varit på intervju på akuten i Ystad. Verkar vara ett okej sommarjobb ändå :) blev sjuuuukt less på lönen, det har verkligen inte hänt något på flera år på den fronten. När jag började på medicinen på Ystad lasarett för fyra år sen (också sommarjobb) fick jag 18000 i grundlön som usk. Nu så berättade chefen där på akuten att ingångslönen ligger på 18 fortfarande så det har alltså inte hänt något på all den tiden. Galet. Jag kunde väl få lite till med tanke på erfarenhet och att jag är i termin 4 på Sjuksköterskeprogrammet men jag känner på mig att jag inte kan förvänta mig för mycket där. Vi skulle höras igen nästa vecka för att diskutera var min smärtgräns för lönen ligger nånstans (egentligen typ 22000) men jag tänkte väl säga 20 och se om det ens går, det tror jag inte. Jaja, det är ju bara ett par månader det handlar om, men ändå!!! Ingångslönen för syrror låg på 22000 såg jag i hennes papper. Alltså det är så dåligt så det liknar inget. Ja som sagt, det är ju iaf inte för att tjäna pengar som jag utbildar mig. Men det borde vara det egentligen. 

Sen var jag iaf och shoppade nya skor som jag ska ha på jobb/praktik. Har hela tiden haft birkenstock men nu köpte jag ett par löparskoraktiga skor istället som sitter fast på foten och var väldigt lätta. Och självklart i samma färger som jag har min namnbricka och klocka i 😄 

Imorgon ska jag jobba 7-11 sen ska jag hem till Julia på kvällen på lite tjejkväll. Mysigt! På söndag ska jag dock jobba igen 7-16 så det blir tyvärr inget vinande för min del hos Julia. Men ska nog kunna ha trevligt ändå! 


Mina dojjor!

Happy!!

Fick precis en present av min man :) vi har 6 årsdag och 5 års förlovningsdag den 17 februari, men vi är inte så bra på att hålla presenter från varandra haha. Man vill ju liksom bara ge det direkt! 

Jag skickade ju en lista till honom för ett tag sen med vad jag skulle vilja ha i lite olika prisklasser, allt från 3000kr till 400kr så fick han själv välja haha. Och det var visst väldigt effektivt! För idag fick jag min efterlängtade Marc Jacobs klocka! Tänkte först att jag skulle vilja ha den i silver för jag är mer en silvermänniska. Men Niklas tyckte den var snyggare i guld så den fick jag. Och jag klagar inte!! Är såååå glad över min fina present :D 



Kärlek och jogging

Idag har jag varit och hälsat på min bättre hälft, Jennifer :) Vi åt pannkakor och pratade och pratade och pratade. Det är tyvärr så sällan vi ses, men så blir det desto roligare varje gång. När Sune kikar ut vill jag ju egentligen hänga där hela tiden, så jag hoppas verkligen jag får bra schema denna terminen så jag kan göra många många besök hos dem :)
 
På vägen hem dividerade min hjärna med sig själv på om jag skulle dra ut på en löprunda, det lät ungefär såhär:
- Alltså fattar du så kallt det är, och nu snöar det dessutom.
- Äsch det gör väl inget, det är bara att klä på sig.
- Du, det är faktiskt skönare att vara inne ikväll och dricka te.
- Men det är rätt skönt att ha sprungit och dricka te efteråt också.
- Ja okej då, det är det.
 
Kontentan blev alltså att löphjärnan vann ikväll. Drog ut och kände mig rätt bekväm med ett långsamt tempo idag så bestämde mig för att springa lite längre istället. Totalt blev rundan lite över 9 km. Och av de 9 sprang jag i lite över 8 km i ett sträck. Och jag har alltså inte sprungit längre än 5 km sedan i september så trodde absolut inte att jag skulle orka så långt! Och jag hade faktiskt orkat mycket längre om det inte hade vatt -7 grader ute och om snön inte hade piskat mig i ansiktet. Flåset gick riktigt riktigt fint och benen var inga problem heller förutom att de höll på att frysa ihjäl (underställ Emmelina!!!!). Så jag är ändå nöjd!
 
Hoppas er dag har varit lika bra och jobbig (på ett bra sätt) som min!
 
 
 
Såhär osnygg är jag efter ett löppass! Den bjuder jag på istället för en bild på ett gym där jag posar i en grymt obekväm ställning. Såhär ska man faktiskt se ut!

Ska jag eller ska jag inte? Klart jag ska!

Precis kommit ut ur duschen och där inne sotd jag och tänkte på en sak. Har läst och hört om många nu som skippar socker helt, för ett tag iaf. Och det hade nog jag också behövt göra (men vem behöver inte det egentligen?). Så jag har bestämt mig! Den 1 feb säger jag hejdå till sockret, för ett tag iaf. Och visar inte DET resultat på vågen så blir jag smått förbannad. Måste köpa en ny våg också, vår är helt bäng. Jag är ju lite av en vågoman och vill egentligen väga mig typ 5 ggr om dagen. Varför jag utsätter mig för såna hemskheter så många ggr per dag kan jag inte svara på, det är bara sån jag är. Speciellt nu den senaste tiden när den visat skillnad på typ 2-3 kg på bara 10 minuter blir jag ju ännu mer sugen på att se om jag gått upp eller ner (läs: upp). Har gjort ett mål inne på runkeeper också angående min vikt. Har satt att jag skulle vilja gå ner till 70 kg innan början (eller var det slutet?) på maj, sen påminner den mig varje fredag att jag ska väga mig så ska jag bara hålla mig till den dagen. Borde ju funka iaf. Det och löpningen måste ju få igång kroppen lite. 
 
Var en runda i stan igår, Jennifer sa att dem hade massa rea på Polarn och Pyret så var ju tvungen att kolla in den. Jag brukar inte handla i den affären för det är så sjukt dyrt, inte snällt för min studentkassa. Har dock handlat nåt ytterplagg och så där någon gång för det är ju trots allt bra kvalitet på sakerna. Och igår var ju inget undantag! Hittade en overall till Nicole som kostat 1300 kr som nu var nersatt till 650 kr. Ja tack! Så den shoppade jag och en klänning som kostat 400 kr som nu kostade 133 kr. Lagom :) Men man blir ju bebissugen alltså. 
 
För bara några månader sen ville jag absolut inte ha ett barn till, men nu har nog mitt minne börjat svikta lite efter hur jobbigt det var med Nicole i början för nu har jag börjat vilja ha en till. Plus att ALLA i min närhet är antingen gravida eller sitter där och gosar med en liten nyföding. Så himla typiskt att vi bara inte kunde fått samtidigt allihopa som vi hade planerat från början :P Niklar är dock inte inne på samma spår som mig. Men jag får försöka övertala honom lite försiktigt. Nu vill jag i vilket fall som helst plugga klart och jobba lite innan en eventuell tvåa skulle komma, så jag har ju ett par år på mig att övertala honom. Och det behövs nog.
 
 

Hallåååå folket?!?

Kul att det var såååå många igår som läste mitt inlägg, tråkigt bara att ingen annan verkar tycka något om det. Eller så gör ni det där i hemlighet och säger inget. Kom igen folket, kommentera lite :P
 
Idag har vi haft BUP-dag. BUP (barn och ungdomspsyk) har haft föreläsning för oss under nästan hela dagen. Super intressant! Han den ena sjuksköterskan som föreläste idag hade också lite tankar kring sjukvården och dess arbetsuppgifter. Han öppnade upp med att säga berätta om all administration som han gör omkring varje patient, inskrivning, utskrivning, samtal med patient, vägleda patienten till rätt instans, all dokumentation omkring patienten osv in i det oändliga. Då kom jag att tänka på något som jag läste för ett-två år sen om att de funderade på att öppna en utbildning som skulle göra sjuksköterskor till något mellanting mellan sjuksköterskor och läkare, för att underlätta arbetet för läkarna (vem underlättar för sjuksköterskorna?). "KUL!" tyckte jag när jag först läste om det, nu när jag känner mig lite mer insatt i hur vården fungerar är min tanke mer "jaha, ännu mer administration och mindre patientkontakt, precis vad som behövs. NOT!". Jag har visserligen inte hört något mer om det sen, så där var kanske fler som tänkte som jag.
 
Denna veckan har verkligen varit svajjig i tänket om vad man vill bli i framtiden. I tisdags skulle jag minsann bli barnmorska, igår skulle jag bli barnsjuksköterska och idag ska jag bli psykiatrisjuksköterska (och alla som känner mig vet att psykiatri inte är min grej). Då är de verkligen bra på att inspirera! Mitt tänk omkring vidareutbildning har också förändrats mycket. Tänkte först att vidareutbildning är nog inget jag är sååå sugen på, men jag har ändrat mig. Det finns så otroligt många sätt att hjälpa människor än att bara arbeta på en vanlig avdelning på sjukhuset. Och för att göra det krävs ofta en vidareutbildning. Men men, en sak i taget. Jag ska först klara detta :)
 
I helgen ska jag träffa massa roligt folk! Imorgon är vi hembjudna till min farbror Lillen och Catarina efter mötet. Det var länge sen vi var hemma hos de så det ska bli så mysigt :)
På söndag ska jag träffa min superpregnant best friend Jennifer och mysa med henne och hennes inneboende Sune. Längtar såååå!
 
Det var allt från mig för denna gången! Ha det najs!
 

Dagens sjukvård

Fick i uppdrag idag av Josephine (en studentpolare) att skriva mer om sjuksköterskors arbete och kanske något om sjukvården. Och jag kan ju göra ett tappert försök haha. Kanske engagera er läsare lite i frågan också! För det behövs minsann. 

Något vi pratade om idag var om allvaret som vi börjat känna i denna terminen och vi har bara kommit en vecka in i den ändå. Förväntningarna på oss studenter har ökat, vi ska kunna det vi läst om tidigare och det kan iaf jag känna att jag minsann behöver repetera mer. Men något annat som också börjat komma mer smygande från föreläsarna är att de förklarar hur vi sen som sjuksköterskor ska göra och tänka för att hålla våra ryggar fria. Ansvarsområdet hos sjuksköterskorna är stort som det är och när man då dessutom har fler och fler patienter att ansvara över ökar riskerna för felbehandlingar drastiskt. Teamarbetet på avdelningarna tillsammans med undersköterskorna (som gör ett fantastiskt arbete!) finns där, men huvudansvaret ligger hos sjuksköterskorna och hålla reda på 7-8 patienter är minsann inte det lättaste. 

Och att vi i utbildningen ska behöva lära oss hur vi dokumenterar för att kunna avsäga oss ansvaret för patienten och lära oss vad vi ska säga till vem för att ge problemet till en annan är ju helt sjukt. Det ska inte behövas läras ut. Det ska inte behöva finnas att patientsäkerheten äventyras pga att en sjuksköterska har för många patienter att ansvara över och extra dokumentation för att "hålla ryggen fri". 

Brist på sjuksköterskor heter det bland vissa. I verkligheten heter det att sjuksköterskorna finns men väljer att arbeta i andra länder där lönen OCH arbetsförhållandena är bättre. 

Bättre lön och mer personal, tack! 

Kvinnors hälsa och ohälsa

Idag har jag börjat termin 4 på Sjuksköterskeprogrammet. Sjukt så snabbt tiden går. Om ett och ett halvtår är jag färdig sjuksköterska. Bring it on! 

Först hade vi upprop i vanlig ordning kl 8 som alltid inför en ny kurs och sen har jag haft föreläsning fram till nu kl 16. Den första halvan av denna terminen kommer bestå av kvinnovård och barn och ungdomsvård. Och idag och imorgon har vi föreläsning om kvinnor. Vi komplexa varelser :) har mest varit inne på menstruationscykeln (vem kunde tro att det var så sjukt avancerat!), graviditeten med alla dess tillhörande krämpor, preventivmedel och varit inne lite och pratat om förlossningsförloppet också och kollat på förlossningsfilm nu innan vi slutade. Så nu skulle vi hem och ha lite värkar till imorgon när vi fortsätter med förlossning och eftervårdssnacket.

Ja jag säger då det. Min kropp är iaf inte skapad pga slumpen. Är alldeles för avancerad för det :p 


Min fina avkomma! (Hon visar att hon är två år om ni inte ser det 😄)

Intervaller

Precis kommit hem från löprundan. Fy för den lee vad det blåser ute! 5 km intervaller blev det iaf på typ 37 min så det är väl rätt bra. Sprang typ 3,5 km och gick 1,5 km. 

Nu sitter jag i soffan och myser med min familj framför en tänd brasa. I eftermiddag ska vi hem till Månsson, Nathali och Vincent. Då ska barnen förhoppningsvis leka av sig lite. Nicole ser fram emot att träffa Vincent iaf, det låter såhär här hemma just nu "jaaaa snart ska jag leka Vincent!!"



Mugcake

Idag har jag provat nåt nytt till frukost. Såg ett recept i buffé tidningen på mugcake så det bestämde jag mig för att prova. Och det blev verkligen jättegott! Går att göra oändligt många olika också :) här kommer receptet på det som jag gjorde iaf!

Halv skivad banan
1 ägg
1 dl havregryn
1 msk kokos
1 tsk kanel
2 msk hackade nötter (jag hade mandlar)
Mixa allt detta så att det blev en smet. 
Riv ett halvt äpple och blanda i. Smörj en kopp med olja på insidan. Häll i smeten i koppen och in i mikron på max styrka i 1,5-2 min. Stjälp upp på en tallrik. Till det hade jag resten av den halva bananen och vanilj lättyoghurt men hade nog hellre haft keso till. 
Färdigt! 



Tiden går snabbt!

Tjena!
Vet att jag lovade en uppdatering i onsdags men livet och skolan kom emellan :)

Hur som helst! Egypten var underbart. Varmt och skönt hade men maten på hotellet var tyvärr jättedålig men resan var sååå skön ändå. Det var verkligen välbehövligt att få komma iväg, och trevligt sällskap var det också. När mamma och Johanna var med ville ju inte Nicole vara med mig så för mig blev det nog mer semester än för dem haha. Har hunnit läsa tre vanliga icke skolböcker den senaste veckan. Bara det säger väl en hel del :D 

Idag var det sista skoldagen för denna terminen, dock börjar termin 4 redan på måndag så det blir ju inte lång paus där :p och idag ringde akutmottagningen på lasarettet i Ystad och frågade om jag ville jobba där i sommar. Blev jätteglad och ser verkligen fram emot att få komma på samtal där, men på hon chefen lät det som att jag fick det om jag ville ha det så det var kul! Jag var ju lite tveksam innan jag sökte om jag verkligen skulle göra det eller bara fortsätta i hemtjänsten. Men nu är jag glad, det är trots allt detta jag tycker är roligast att arbeta inom och jag tror det kommer vara till gagn sen när jag är färdig sjuksköterska. 





Detta var vår drinkpojke. Han kom med drinkar till oss ungefär var trettionde minut. Tacksamt!

Hemma!! :(

Jaha då var man på väg hem. Sitter just nu i bilen på motorvägen och är hemma om ca 30 min. Vilken skön vecka vi har haft! Den har varit så otroligt välbehövlig i mitt just nu hektiska liv. Har tänkt på skolan i ungefär en timme under denna veckan och annars har jag verkligen kopplat bort det totalt. Och med gott samvete också! 

Vi har haft ca 25 grader och sol varje dag så lite brun har man minsann blivit :) 

Uppdaterat mer imorgon när min hjärna inte är så grötig! 

Puss på er!



Ja naturen i Egypten är väl sådär 😄

Hurghada!!!

So long suckers! (Ödmjukt eller hur?) vi ses om en vecka! 



Städa städa städa städa

Nu har jag äntligen parkerat mig i soffan efter att ha städat hela huset i tre timmar. Finns det något bättre än en tom tvättkorg, nybäddad säng kliniskt rent överallt och ett sovande barn? 😊 

Igår var jag först i tjänsten tillsammans med min kusin Linnea och sen var det möte på eftermiddag/kvällen. Efter det var vi hembjudna till mamma och pappa tillsammans med Mariana och Dago. Himla trevligt hade vi det 😊 

Ikväll skulle pappa komma och kolla på hockey tillsammans med Niklas. Vad jag ska göra det vet jag inte än. Packa lite kanske. 

Imorgon ska jag lämna Rocky till Julia som ska passa honom när vi är borta. Vi ska fika lite och snacka mycket, har inte träffats på jättelänge nu när vi inte läst samma kurs heller. Och hela termin 4 kommer vi inte heller gått tillsammans eftersom vi har olika praktikperioder, så det rätt tråkigt faktiskt. Kommer sakna min fina pluggkompis. 


Vädret denna veckan kommer nog bli helt ok 😊

Färdig med uppgiften

Är äntligen färdig med min individuella uppgift. Fastnade igår på 1,5 sida och den ska vara på 3. Kunde inte för allt i världen komma på vad jag mer skulle kunna skriva. Att hitta information om hemlösa och sjuksköterskans arbete omkring det är minsann inte det lättaste! Men idag när jag satte mig så började jag ordbajsa och det gick nog bra till sist. Kom upp i näääästan 3 sidor iaf. Så nu tar jag en paus från den över semestern så kanske jag kommer på något bra att skriva till eller ändra lagom tills jag är tillbaka igen :)
 
Idag ska jag bara fixa här hemma annars. Ska ta fram resväskorna och börja packa så smått, tvätta all tvätt som skriker mitt namn i tvättstugan och sen ska jag nog gå en lång pw med Rocky. Det är så fint väder idag och fåglarna kvittrade så underbart imorse så jag trodde nästan det var vår. Hoppas inte det blir någpn vinter i år. Jag är verkligen inte en vinter människa. 
 
4 dagar till vi åker till Egypten. Bara så ni vet :D
 
 
 
Här ska vi bo. Helt okej! :D

Det nya året

I tisdags åkte jag, Nicole och Johanna hem till mamma och pappa. Vi satsade på ett lugnt nyår i år. Vi åt fondue och drack bubbel och hade väldigt trevligt och roligt tillsammans 😊 Nicole somnade kl 21 men vaknade igen när de smällde raketer precis utanför fönstret vid tolvslaget och då var vi ute och kollade, bara pappa var inne. Så när vi kom in kom hon framspringandes till mig från pappa och bara grät "mamma jag är räääädd!!!"  Min lilla snutta, det gjorde helt ont i hjärtat. Sen somnade hon inte igen förrän halv två. 

Idag är det plugg som gäller. Ska på studiebesök på stadsmissionshälsan och intervjua en sjuksköterska där som arbetar med vård till hemlösa. Ska bli intressant! Innan det så ska jag skriva på min individuella uppgift. Vill bli färdigt med allt innan vi åker til Egypten på tisdag så jag bara kan ta det lugnt när jag är där. 

Vägde mig i fredags och då stod vågen på 75,5 och vägde mig igen i tisdags och då stod vågen på 77,7. Hur tusan är det möjligt när jag inte ens har ätit nåt skit överhuvudtaget och faktiskt ätit bra för en gångs skull! Blir så upprörd. Har känt mig svullen i fötterna och benen men har svårt att tänka mig att det kan samlas två kg där. Och jag har svårt att tänka mig att jag gått upp två kg fett på tre dagar av ingenting. Suck...




Min joggingrunda i tisdags. 5 km på stranden, höll på att avlida den sista kilometern. Tiden blev inte snabb men det var tack vare sanden, det var omöjligt för mig att springa snabbare. Och träningsvärken jag hade igår ska vi inte prata om. Får nog bli strandjogging lite oftare 😊

emmelinasnyakondition

En blogg om min nyvunna kärlek för löpning och allt annat stressigt och roligt som pågår i mitt liv.

RSS 2.0