Ny praktik, nya tag!

Igår kväll var jag då på förlossningen och äntligen fick jag se en liten bebis komma till världen. Kan inte säga mer än att det var helt underbart, fantastiskt och så sjukt häftigt! Vi är grymma vi kvinnor oavsett hur man föder och vad för smärtlindring som används! 

Idag började jag delkursen som handlar om barns hälsa/ohälsa och denna veckan ska jag vara i praktik på barnmottagningen i Trelleborg och nästa vecka ska jag vara på ÖNH-mottagningen och operation i Trelleborg. Det ska bli väldigt spännande och jag hoppas jag får lära mig massor!

Imorgon kör Niklas till Örebro och lämnar mig och Nicole själva till på torsdag. Börjar bli van vid alla hans jobbresor nu, men det är sjukt tråkigt :p

Hoppas alla har en fin dag idag. Våren har ju kommit!! 😄

Vägning

Hade vägning i fredags och den visade samma som förra veckan. Varken upp eller ner. I helgen har jag ätit lite godis och god mat så idag tänkte jag se hur stor skada som var skedd, och då hade jag gått ner 0,7 kg. Min kropp måste vara den märkligaste ever! Godisdiet är kanske min grej? 😄 

Igår hade jag mys med Linn och Ralf. Så himla gosigt. Det är alldeles för sällan vi träffas, men väldigt roligt när vi väl gör det 😊
På eftermiddagen/kvällen tog jag och Nicole bilen hem till Månsson, Nathali och Vincent. Nicole och Vincent lekte mycket med varandra och hade sååå roligt tillsammans. Det är så roligt att se. Och vi andra åt god mat, gott godis och goda bullar. Det är bra med vänner man inte behöver vara så krånglig med 😊 

Idag ska jag förhoppningsvis till förlossningen igen. Ska ringa dem vid tolv tiden och höra om där är någon födande på G eller hur läget ser ut. Tråkigt att åka in och bara sitta. Detta är trots allt endast för att jag vill se en förlossning och inget annat. Håll tummarna för mig! 


Suddig bild på Vincent, men det är faktiskt Nicole som tagit den 😄

Veckan

Ja nu var det läääänge sen jag skrev något men det har inte hänt så mycket roligt heller. 

Hade praktik på förlossningen i måndags och tisdags, och vet ni vad? Inte en enda bebis föddes när jag var där. Inte en enda!!! Helt otroligt. Men jag ringde dit igår och ska få komma dit på söndag också. Så håll era tummar! 

Annars har jag bara varit på praktik resten av veckan och idag har vi haft avslutning med delkursen kvinnors hälsa/ohälsa. Ska bara tenta på det också :p

Skrev ett inlägg igår på Facebook om en chef på SUS Malmö som uttalat sig dumt. I korta drag menade hon att sjuksköterskor skulle vara ödmjuka för den ingångslön som är satt. 22000 kr... Det är inte mycket att vara ödmjuk över. Och diskussionen på fejjan ska vi ju inte prata om. Fler än jag trodde tyckte att det var en rätt hög ingångslön när man pluggat på högskola i tre år. Ska inte älta det för mycket här men alltså nej jag kan inte förstå hur dessa människor tänker, förstår inte alls. Eller så är det helt enkelt så att de inte förstår vilket jobb det är att vara sjuksköterska. Så är det nog. 

Imorgon ska fina Linn och lilla Raffe komma hem till mig! Var flera månader sen jag träffade dem så det ska bli jättekul! Ralf är så otroligt lik Linn så det nästan är läskigt :p 

Ikväll har jag och Nicole mys framför tv:n tillsammans. När hon lagt sig ska jag kolla en film, Gravity tänkte jag se. Niklas jobbar i helgen så det är bara jag och Nicole :) mysigt!


Lycka är att ha en egen godispåse 😄

Babyshower!!!!

Idag har vi då haft babyshower för min fina bästa vän Jennifer 😊 hon ska ha bebis som är beräknad den 9 mars, så det var i grevens tid att vi hade showern. Vi 12 tjejer som hade den idag har ju planerat detta sen i oktober förra året och det var ju såklart hemligt för Jennifer, som sig bör 😊 det blev iaf en härlig dag med tjejsnack, god mat, god efterrätt och massa pyssel. 

Jennifer fick äntligen sin gipsade mage som hon tjatat om i fleeeera veckor och sen pysslade vi med att skriva på små bodys till bebisen och gissade datum när den kommer, vikt, längd och kön 😊 sen får vi se vem som vann! 




Amen hur snygg är hon inte då?!? Jag och Annika gipsade, börjar få in svängen på det nu :p


Gaaaalet goda tårtor 😍


Bodysen som jag dekorerade. Så nu väntar vi bara på att Sune ska dyka upp. Jag gissade ju på tisdag, såklart 😊

Mys mys!

Kvällen igår blev jättemysig. Vi åkte och satte oss på lilla torg och tog varsin öl och pratade i två timmar 😊 sen tog vi en promenad till köttbaren där vi åt väääärldens godaste mat. Jag åt oxfilé med en sjukt god bearnaisesås, och jag är inte ens så glad för bearnaisesås, men gott var det! Bröt mitt inget socker och åt en crème brulee till efterrätt, men jag kände "hur ofta är vi ute och äter bara jag och Niklas" det händer ju aldrig så jag unnade mig det och jag njöt verkligen! Fördrink och vin slank också ner! Efter köttbaren funderade vi på om vi skulle gå någon annanstans men vi var så mätta och trötta så vi bestämde oss för att åka hem och prioritera sömnen istället. Och det var ju också jätteskönt. Sov från kl 23 till kl 08 i ett sträck. Fantastiskt! Med andra ord, ett väldigt bra sätt att fira våra årsdagar på även om det egentligen först är på måndag 😊

Nu har vi varit och handlat bullar och ätit dem också :) ska ta tag i sysslorna här hemma och sen blir det att vi hämtar Nicole hos mina föräldrar. 

Ha en bra dag allihopa! Det ska jag ha 😊

Fredag!!!

Vägdag idag då ja! Vågen visade att jag gått ner 0,3 kg sen förra fredagen. Liiiite lite kan jag tycka men det är ju iaf bättre än att ha gått upp i vikt! Det firas med ett kg godis! Nej skoja bara :D Inget godis här inte!
 
Har precis kommit hem från barnmorskemottagningen. Fick sluta tidigt idag, så himla skönt. Funderar faktiskt på att sätta mig och räkna lite inför den kommande läkemedelsberäkningen som vi ska ha tenta i om några få veckor. Matte är ju inte min starka sida direkt...
 
Ikväll så är jag och Niklas barnfria! Vi har vår 6-årsdag/5-års förlovningsdag på måndag och det tänkte vi fira ikväll. Jag har bokat bord till oss på Köttbaren i Malmö (vi ääääälskar kött!) och innan det ska vi ta oss en öl någonstans, antagligen på Lilla torg. Kommer nog bli mysigt :) Helgen annars blir luuuugn. Imorgon ska vi väl sova ut tillsammans. Händer typ aldrig annars för jobbar inte den ena så jobbar den andra. Men nu ska vi sova lääääänge, vilket brukar sluta med att vi vaknar kl 7 och saknar Nicole haha. Sen ska vi bara köra och hämta henne hos mina föräldrar. På söndag har jag satt mig som tillgänglig på jobbet så får väl se om jag får det hemska samtalet kl 07.05 på söndag morgon "Heeeej, det är en som är sjuk, kan du komma in så snabbt som möjligt". Hatar att stressa upp på morgonen. Men vad gör man inte för att tjäna pengar.

TV4 nyheterna

Blev glad när jag precis såg på nyheterna om att de tog upp sjuksköterskeläget i landet. Eller ja, glad och glad. Det ska ju inte behöva vara såhär egentligen men nu är det ju det. Personal som inte vill arbeta på sjukhusen pga låg lön och hög arbetsbelastning som i sin tur leder till dålig patientsäkerhet. Det är sorgligt att det ska behöva begås fel i vården för att det ska hända något. Det är ju inte så att felen innebär mindre pengar på någons konto, fel sålda varor osv. Det handlar om människor som dör, anhöriga som får sörja, smärta både fysisk och psykisk hos både patienter och personal. Helt i onödan. 
 
Jag var inne och kollade på hur många jobb som fanns på region Skånes hemsida för sjuksköterskor. Och det är otroligt många! Och det är fasta tjänster de flesta av de, så det är verkligen skillnad jämfört med hur det varit innan när jag kollat. Pratade med Niklas om framtida lön, för om ett år så är det jag som sitter där och ska söka jobb. Jag vill ju också vara en av de som tackar nej till jobb som erbjuder mindre än 24-25000 i lön. Jag har då inte gått och skaffat mig CSN lån på en kvarts miljon för att få en sketen grundlön på 22000 som grundlönen för sjuksköterskor ligger på idag. Skamligt. Och jag hoppas att får ekonomiska situation ser ut så att jag kan tacka nej till de jobben som inte erbjuder det jag vill ha och faktiskt är värd! Jag har slitit för detta, jag är värd detta och det är det minsta jag förtjänar. 
 
Så det så!

Finns det lugnande till livmodern?

Denna veckan har börjat bra! Igår hade vi introdag av vår "kvinnokurs". Vi fick klämma och känna på en moderkaka från bebisar som fötts under natten. Fick klippa navelsträngen på den och inspektera! Roligt :D Vi fick även prova en massa lindrande som kan ges under förlossningen, men självklart inget farmakologist mer än lustgasen. Och idag har sån grym träningsvärk på skuldrorna där jag hade TENS apparaten. Sen att jag delade apparat med Sara och vi triggade varandra till att dra upp den så högt vi kunde är en annan femma haha. Sterila kvaddlar fick vi också, alla som ville ha. Det är sterilt vatten som sprutas in precis under huden och gör JÄTTE ont, MEN det gör att kroppens egna smärtstillande tjohejsan sätts in och smärtan ska då försvinna. Har varit väldigt skeptisk till det innan men har nu ändrat uppfattning och skulle jag mot förmodan få ett barn till så är detta nog något jag skulle vilja prova (lätt att säga nu). Lustgasen var faboulous!!! Bättre nu än den var när man inte föder barn haha. Skrattanfall deluxe!
 
Idag var min första dag på Livets barnmorskemottagning i Trelleborg. Två härliga barnmorskor som jobbar som verkligen vet vad de sysslar med! Just idag har jag inte fått göra så mycket men det är rätt skönt att bara få hänga med första dagen och få koll på allt. Har tagit massa blodtryck och kapillära prov, inget avancerat alltså :) Sa jag förresten att min livmoder är helt knäpp? Den skriker "GE MIG EN BEBIS!!!". Farligt med såna här praktikplatser, man blir ju så suuugen! Och hade ni frågat mig för ett år sen skulle jag inte vilja ha ett barn till någonsin. Ja vi får väl se vad som händer om ett par tre år :D Just nu skulle jag bara vilja ge den lite lugnande....
 
Jag får leva på alla andras bebisar sålänge :) Just nu är det ju Jennifers och Dennis bebis jag väntar på. Den har vi väntat på i många år och nu är alla på helspänn :) Jag har självklart gett Jennifer klara besked att på måndag eller tisdag ska hon föda, så jag får vara med och kika. Hoppas Sune också vill att jag ska vara där och att han lyssnat på vad jag sagt till hans/hennes mamma <3
 
 
Här är Nicole typ en timme gammal, om ens det. Hur fin får man bli!

Kvällsmat



Nej det ser ju inte sådär jättegott ut men var ändå helt okej! Minikeso, en banan och rester från hallonen jag hade till pannkakorna i fredags. 

Kände att jag blev så sjuuuukt godissugen och kom på att jag nog var hungrig. Åt ju middag kl 15 idag så det var ju inte så konstigt 😄

5K

Jag och Nicole sov hos Johanna igår, hade vinkväll och dansade med kinecten. Koordinationen är ju sådär men roligt var det iaf! 

När jag kom hem i förmiddags så gav jag mig ut på en runda. Visste inte jag skulle satsa på en längre runda eller om jag skulle försöka göra 5 km lite snabbare än jag gjort innan. Men det blev att jag körde på 5 kilometaren. Varken benen eller flåset var min vän idag men det gick väl okej ändå. Vill ju ligga på under 30 min nu till våren så det ska nog gå. Springer oftast lite snabbare på lopp än vad jag gör när jag springer själv. 

Efter rundan och duschen åkte vi in till Trelleborg och gick en kort runda i stan och sen åt vi tidig middag på Casablanca efter att Niklas insisterade på det :p nu ska jag bara ta det lugnt och ladda inför den kommande veckan. 


Tanten i runkeeper sa att det var 5 km så jag fattar inte varför den helt plötsligt bara stod på 4.81. Aja, inte första gången den knasar :p

Ny frisyr

Idag har jag klippt mig och slingat mig hos världens bästa frisör! Det blev mycket kortare och jag blev blondare. Är supernöjd! Tycket jag ser lite äldre ut, så nu kanske folk inte tror att jag är 17-18 längre 😄 här kommer en bild på mitt vackra nylle! 



Mat och slutexamination

Idag hade jag slutexamination i hälsopedagogik. Så nu var 3 hp av terminens 30 hp klara! När skolan var slut vid 11, åkte jag hem och gjorde lite pannkakor till lunch. Annika och Elin kom sen vid lite i ett så då var vi alla hungriga!
Gjorde annorlunda pannkakor mot de vanliga jag alltid gör. Såg ett tips från en jag känner som hade lagt ut på Instagram och receptet var väldigt lätt. 2 bananer och 4 ägg. Så jag gjorde dubbelsats. Och det blev jättegott! Till det värmde jag lite hallon, klart färdigt! Det var lite svårt att vända dem, men man fick in knixen till slut :) Det kommer jag absolut göra igen! De var väldigt populära hos Nicole också, hon åt 2,5 stycken :) 
 
Ja som sagt så fick jag gosat med Annika och Elin idag. Hon har blivit så stoooor. 6 månader imorgon, tiden går så snabbt. Men vi hade så mysigt så, hon var inte kinkig en enda sekund fastän jag klämde och pussade på henne konstant :) När de åkte hem så satte jag och Nicole oss i soffan. Det tog ungefär 3 sekunder sen somnade Nicole och va omöjlig att väcka, då var kl 17... "Jahaaaa" tänkte jag. Jag gjorde lite mat till oss och sen försökte jag väcka henne vid kvart i sex. Skitsur var hon och inte alls på humör. Men hon åt lite sen lade hon sig på soffan och somnade igen haha. Så jag kunde lika gärna bära in henne i hennes egen säng så sover hon iaf skönt :P Hoppas bara hon sover hela natten, men det tror jag hon gör. Det har varit en intensiv vecka för henne också med långa dagar på dagis.
 
Just det! Idag var ju min vägdag. Kan lika gärna berätta för er att på något sätt så har denna kropp lyckats gå upp 1,8 kg sen i oktober. Jag tror det beror på att jag inte sprungit så mycket i höst, men det ska det bli ändring på nu! Så i tisdags när jag köpte den nya vågen stod den då på fasansfulla 77,7 kg!!!! INTE ok!! MEN idag stod den faktiskt på 77,0 kg. Så jag är nöjd :) Har varit noga med vad jag ätit hela veckan och har inte ätit något som helst onödigt socker sen i söndags. Och jag är faktiskt inte ens sugen heller. Ikväll unnar jag mig ett glas vin, men det får vara det. Är så mätt ändå :P Har inte kunnat springa alls i veckan pga förkylning och att jag nu är själv med Nicole och kan ju inte dra med mig henne ut direkt :P Men på söndag tänkte jag dra ut! Då är Niklas hemma igen och nu är ju min förkylning borta :) Jag längtar!

Dagen!

Är sååå trött i kropp och knopp nu. Har hjälpt Johanna att flytta hela dagen och burit upp massa grejer och lådor. För att inte tala om allt jag packat upp! Det borde finnas med i lifesum appen under träning "flytta, ca 2000 kcal/timme" (känns det som iaf). 

Maten idag har blivit sådär. Imorse åt jag en skål med kellogs special k och lätt vanilj yoghurt. Sen blev det ett jääääätte hopp till lunchen/middag som dessutom blev McDonalds. Men jag tog iaf bubbelvatten istället för läsk haha. Alltid nåt! Det intogs kl 14.30 så jag var inte så hungrig sen när det var middagsdags. Men nu äter jag istället ett äpple med hallonkesella, kokos och kanel. Dock kommer jag nog inte köpa hallonkesella igen. Alldeles för mycket socker i det. Är mindre socker i yoghurten än i den. Precis som med ett bröd jag älskar frökusar. Dinkelbröd står det på förpackningen, men när man sen kollar innehållsförteckningen är det minsann inte så himla mycket dinkel i den. Bättre att göra eget, så vet man vad som är i det iaf. 




Lotta is back in tha house!

Förkylning

Är inne på dag 2 med mitt inget socker och änsålänge går det bra. Inte så oväntat förstås när det gått knappt två dagar haha. Men man får ju vara lite positiv! 

Har dragit på mig en förkylning men det känns som att det börjar lätta lite nu så borde kunna sticka ut och springa snart, kanske imorgon! Har köpt ett par underställ nu så jag slipper frysa ihjäl om rumpan och benen. Kanske till och med vågar ge mig ut på att springa mer än en mil. Har aldrig någonsin sprungit längre än 10.05 km men det är trots allt bara tre månader kvar till halvmaran så jag måste komma igång nu. Har satt ett mål för mig själv att jag skulle vilja klara det på 2 timmar och 30 min. Det borde funka. 

Imorgon ska jag hjälpa Johanna att flytta (styrketräning) och på torsdag och fredag är det skola som gäller. På måndag börjar min praktik!!! Äntligen!!! Ska börja med någon introduktion på måndagen med att klippa navelsträngar från de bebisars moderkakor som fötts under natten. Ska även få prova på lite olika icke farmakologiska smärtstillande typ lustgas, akupunktur, sterila kvaddlar osv. Ska bli kul! 


Bild från vin och goskvällen hos Julia i fredags 😊

Hur tänker en löpare?

 
Igårkväll var det tjejkväll hos Julia. Tiden bara flöööög iväg och det var så trevligt! Även om vi bara pratade om djupa och dystra saker så måste man vädra det också ibland, det är så man lär känna varandra bättre på ett sätt :) 
 
Jag är ju inte den som lyssnar på podcasts (har faktiskt precis lärt mig vad det är för något) och jag lyssnar verkligen INTE på några som helst P-kanaler á la P1, P2, P3 och P4. MEN Julia har öppnat mina ögon lite inför det här med att lyssna på dokumentärer via radion och podcasts. Hon tipsade mig igår om en sändning som Martina Haag sände på nyårsdagen nu 2014. Martina Haag är en kvinna som fått fyra barn (vilken kvinna!) och som efter att ha fått massa gratulationer till den kommande bebisen, när hon INTE var gravid, började löpa. Och jag kände igen mig i verkligen allt som hon sa. Det var så klockrent och precis så som jag tänker så det kan inte bli mer klockrent. Så för er som undrar vad tusan man tänker på när man börjar springa och vad det är som driver en, så kan jag bara rekomendera att lyssna på detta. Jag skrattade så jag nästan grät stundtals, så roligt var det. Här kommer länken! http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/291185?programid=2071
Ja jag vet att den är en timme lång att lyssna på, men det är värt det kan jag lova!
 
Idag har jag bara jobbat, jobbat och jobbat. Hela helgen har jag jobbat och nu är jag såååå trött. Och så väntar en hel vecka med skola. Jag döööör.... Skulle kunna gå och lägga mig och sova i 3 dygn. Har sjukt mycket i huvudet just nu så om jag verkar mer disträ än vanligt så kom ihåg att ni älskar mig! Och att jag älskar en del av er iaf :)
 
http://www.marathondumedoc.com/index.php?option=com_content&view=article&id=66&tmpl=index_en
Framtida maratonloppet, med vin vid vätskestationerna istället för vatten. Absolut något för mig!!!! Till och med Julia kunde offra sig :D

emmelinasnyakondition

En blogg om min nyvunna kärlek för löpning och allt annat stressigt och roligt som pågår i mitt liv.

RSS 2.0